Blog Yazıları

  • Glukozamin Nedir ve Glukozamin Nasıl Kullanılır?

    Özellikle, ağır kaldıran kişiler vücut geliştirmeciler ve yaşları ilerleyen insanlar arasında yaygın kullanılmaktadır. Glucosamine, içerik olarak bir amino-şeker enzimidir. Bu amino şeker, denizde yaşayan kabuklu hayvanların kendisinden elde edilmektedir. Eklem ağrılarına iyi gelen içeriği sayesinde, spor sonrası eklem yapılarında meydana gelen ağrıların ve sızıların giderilmesi için son derece etkili bir kapsüldür.

    Eklem ağrılarının dışında kalça bölgesinde oluşan ağrılar için de kullanılabilen glucosamine, bu tip ağrısal problemler için ciddi bir önleyici kaynak niteliğini taşımaktadır. Glucosamine, vücuttaki etkisi için “kondroitin” adı verilen bileşikle ortaklaşa bir yapıda çalışmaktadır. Bu iki yapı taşı, vücudumuzda yer alan bağ dokularını oluşturan temel yapıların içeriğinde görev olarka bu oluşumlara takviye niteliğindedir. Dolayısıyla eklem yapılarının da bileşiğinde olmazsa olmaz olan ürün glucosamine’dir.

    glukozamin nedir, glukozamin nasıl kullanılır
  • Yumurta Akı Tozu Egg White Powder Nedir ve Ne İşe Yarar ?

    Yumurta Akı Tozu - Egg White Powder Nedir ? Yumurta Akı Tozu Ne İşe Yarar ?

    Yumurtanın beyaz kısmının kurutulması ile elde edilir. Kurutma işlemi pastörizasyon yöntemi ile yapıldığı için ürün tedarikinden sonra her hangi bir ısıl işleme gerek olmadan direk olarak kullanılabilir. 

    Son dönemde sıkça gündeme gelen Yumurta Akı Tozu aslında Whey Protein ( Peynir Altı Proteini ) ve Kazein Proteinlerinden çok daha önce kullanılan bir besin takviyesidir.

    Yumurta Akı tozu, yüksek oranda protein içeriğine sahiptir. Sadece Albümin içeriğine sahip olan Yumurta Akı, bir yumurtanın  yaklaşık % 65- 70 ni oluşturur. Aynı zamanda 30 gr'lık Yumurta Akı Tozu yaklaşık olarak 25 gr Protein sağlar.

    Yumurta Akı Tozu Egg White Powder Nedir ve Ne İşe Yarar ?
  • L Karnitin Nasıl Kullanılır ? L - Karnitin Nedir ? 

    Yorgunluğu azaltan, hücrelerdeki amonyak birikimini engelleyen, metabolik stresi azaltan ve belki de en önemlisi; uzun zincirli yağ asitlerini hücrelerdeki mitokondriye taşıyarak enerji üretilmesini sağlayan l’carnitine, metabolizmanın genel sağlığını iyileştiren en önemli amino asitler arasında yer almaktadır.

    L - Karnitin  normal şartlarda vücut tarafından sentezlenebilen, temel olmayan amino asitler arasında yer almaktadır.

    Ancak artan fiziksel aktiviteler, ilerleyen yaş ve bazı hastalıklar vücudun ürettiği l’carnitine miktarını yetersiz hale getirebilir. Bu gibi durumlarda l’carnitine eksikliğine sorunlardan kaçınmak için gıdalar ya da takviyeler aracılığı ile l’carnitine açığının kapatılması gerekir.

    L’carnitine gıdalar yoluyla alınabilse de genellikle etkisi daha çok olan takviyeler şeklinde kullanılmaktadır. Bu yazımızda L’carnitine kullanımı ile ilgili en önemli noktalar üzerinde yoğunlaşacağız.

    L Karnitin Nasıl Kullanılır ? L - Karnitin Nedir ?
  • Mart 17, 2024 Supplementler

    CLA Nedir ve CLA Ne İşe Yarar?

    Konjuge Linoleik Asit yani CLA diğer bir adı da Aspir Çiçeği yağı da denilebilir. Genellikle; süt ürünlerinde, et ürünlerinde doğal olarak bulunur.

    CLA kısaca doymamış yağ asididir. Aslında 1978 yılında tesadüf eseri olarak bulunan CLA, vücutta depolanmış yağların azaltılmasında ve yağsız kas kütlesinin artırılmasında çok önemli bir role sahiptir.

    Konjuge Linoleik Asit ( CLA) kilo vermek isteyen kişiler için adeta mucizevi sırlarından biridir. Kilo verme sürecini hızlandıran, kas kitlesini koruyan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir yağ asidi olarak CLA; kilo verme ile ilgili yöntemleri alt üst etmekte ve vücuttaki yağ oranının azalmasına sebep olmaktadır.

    cla nedir, cla ne işe yarar, konjuge linoleik asit nedir
  • Glutamin Nedir ? 

    Kanser ve diyabet gibi hastalıklarla mücadele edilmesini sağlayan; vücutta en çok bulunan amino asit olan Glutamin, bitkisel ve hayvansal proteinler içerisinde bulunur. Vücut tarafından glutamik asidinin parçalanması ve sonrasında parçalanan glutamik asitlerinin nitrojen ile birleşmesi sonucu üretilebilen glutamin; metabolizma tarafından en çok ince bağırsakta, böbreklerde ve akyuvarlarda kullanılmaktadır. Normal şartlarda esansiyel olmayan yani temel olmayan amino asit sınıfında gösterilen glutamin, aşırı strese maruz kalınan zamanlarda esansiyel amino asit haline gelebilir. Buradan yola çıkarak glutaminin koşullu amino asitler arasında olduğu sonucuna varılabilir. Bu yazımızda “Glutamin nedir?”, “Glutamin ne işe yarar?”, “Glutamin nasıl kullanılır?” gibi en çok merak edilen soruların yanıtlarını paylaşacağız.

    Glutamin Nedir ? Glutamin Kilo Aldırır Mı ?
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR