Kanser ve diyabet gibi hastalıklarla mücadele edilmesini sağlayan; vücutta en çok bulunan amino asit olan Glutamin, bitkisel ve hayvansal proteinler içerisinde bulunur. Vücut tarafından glutamik asidinin parçalanması ve sonrasında parçalanan glutamik asitlerinin nitrojen ile birleşmesi sonucu üretilebilen glutamin; metabolizma tarafından en çok ince bağırsakta, böbreklerde ve akyuvarlarda kullanılmaktadır. Normal şartlarda esansiyel olmayan yani temel olmayan amino asit sınıfında gösterilen glutamin, aşırı strese maruz kalınan zamanlarda esansiyel amino asit haline gelebilir. Buradan yola çıkarak glutaminin koşullu amino asitler arasında olduğu sonucuna varılabilir. Bu yazımızda “Glutamin nedir?”, “Glutamin ne işe yarar?”, “Glutamin nasıl kullanılır?” gibi en çok merak edilen soruların yanıtlarını paylaşacağız.
CFM ( Cross Flow Filtration ) Çapraz Akış, Mikrofiltrasyon anlamına gelir. CFM Teknolojisi yağ, laktoz, birikmiş denatüre proteinler ve çözünmemiş partikülleri gidermek için seramik membranlar kullanan kimyasal olmayan, nazik, düşük sıcaklıklı bir mikrofiltrasyon işlemidir.
CFM filtrasyonu sonucu kalan proteinler yapı olarak %100 doğaldır (tamamen denatüre olmamış) ve başlangıç peynir altı suyuna benzer oranlarda bireysel proteinler içerir. Neredeyse yağsız ve düşük laktozlu bir ürün üretir.
Sağlıklı bir yaşam için vücudumuz çeşitli vitaminlere ihtiyaç duyar ve bunları gıdalardan ya da yeterli olmuyorsa takviyelerden almamız gerekir.
Bu yazımızda “Vitamin nedir?, “Vitaminler nelerdir?”, “Vitaminlerin özellikleri ve faydaları nelerdir?” gibi en önemli sorulara yanıtlar bulabileceksiniz. İlk soruyla başlıyoruz o halde..
Canlıların sağlıklı yaşamak için gereksinim duyduğu; vücut tarafından üretilemeyen ve bu nedenle gıdalar veya takviyeler aracılığı ile metabolizmaya alınması gereken organik bileşiklere “vitamin” denir.
Farklı vitamin çeşitleri bulunur ve her bir vitaminin fonksiyonları birbirinden farklıdır. Hayatta kalmak için, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için ve hatta kırmızı kan hücrelerinin yapımı için ihtiyaç duyulan bu organik bileşikler suda ya da yağda çözünebilmelerine göre iki ana kategori altında incelenir.
L-Arjinin bir Alfa-Amino asit olup, proteinlerin yapı taşını oluşturan 20 amino asitten biridir. Arjinin 'in %65 oranında vücutta üretilirken kalan kısmını da besinlerden sağlarız. Arjinin özellikle kırmızı et ve ürünleri, kümes hayvanları, süt, yumurta, balık gibi hayvansal kaynaklı besinlerde bulunmaktadır. Vücutta üretilmesi ve günlük besinler alınmasına karşın özellikle ağır fiziksel aktivitelerle birlikte vücudun Arginine ihtiyacı artmaktadır. Bu yüzden L Arginine sporcular tarafından sıklıkla kullanılan bir supplement olmuştur.
Sağlıklı bir erişkin için günlük 1 gr kadar önerilmekle birlikte, ameliyat sonrası mutlaka HEKİM tavsiyesi olmak şartı ile 9 gr a kadar çıkılabilmektedir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.